DWAALZUCHT: een literaire theatervoorstelling.

In Larrios schrijft Slauerhoff over een zeeman die alle wereldzeeŽn bevaart op zoek naar zijn Grote Liefde: Larrios, de vrouw waarbij hij zijn anker uit wil gooien. Het verhaal van Slauerhoff zŤlf en het verhaal van velen, die zich een beeld van de ware gevormd hebben, waaraan geen levend mens kan voldoen. Slauerhoff weet van zijn speurtocht een droevig, maar heel spannend reisverhaal te maken.

Dit verhaal vertalen naar( literair)theater is een avontuur. De taal van Slauerhoff is niet alledaags, maar sleept de lezer mee. Hij slaagt erin beelden, geuren, kleuren en emoties op te roepen. DWAALZUCHT vertelt het verhaal Larrios integraal en letterlijk. De tekst is die van Slauerhoff met al zijn passie en kracht. Oneffe verbindt daaraan beelden die een andere laag van het verhaal laten zien: De strijd van een mens met zichzelf: doorgaan en van richting veranderen of stilstaan en accepteren? Houvast zoeken in gewoonten of eigen patronen proberen te doorbreken? Zo ontstaat een verhaal, dat niet alleen over de zeeman Slauerhoff, maar ook over ons en onze strijd, gaat.

De gitaarmuziek van Michael Benedik creŽert sfeer, maar ook momenten om de toeschouwer even afstand van het verhaal te laten nemen.

Praktische informatie:
  • De voorstelling duurt ongeveer 60 minuten.
  • Voor Dwaalzucht zijn geen technische voorzieningen noodzakelijk.
  • Speelvloer: minimaal 4m x 4m.
  • Maximaal aantal toeschouwers: 150 (afhankelijk van locatie)
  • Prijs (inclusief lezing/nabespreking): op aanvraag
Meer informatie over Slauerhoff oa: www.schrijversnet.nl/slau.htm
  Terug